INSTRUMENTIT

Instrumenttiopintojen aloitusikä on aikaisintaan 6-7-vuotiaana. Lauluopinnot suositellaan aloittamaan aikaisintaan yläasteiässä, jolloin oma instrumentti eli hengitys- ja ääntöelimistö ovat kehittyneet ja niitä voidaan aktiivisesti harjoittaa aiheuttamatta vaurioita.
Lauluryhmät ja kuorot täydentävät tarjontaa, www.nurmijarvenopisto.fi

Rytmimusiikin ja yksinlaulun yleisen oppimäärän mukainen taiteen perusopetus alkoi lukuvuonna 2012-2013. Opetuksen piirissä ovat seuraavat instrumentit: pop/jazz-laulu, klassinen laulu, pop/jazz-piano, saksofoni, rummut, sähkökitara, sähköbasso. Opintoihin kuuluu lisäksi musiikin perusteiden opetus (teoria ja säveltapailu), bändisoitto, lauluyhtyeet, studiotyöskentely sekä erilaiset projektit.

Muissa instrumenteissa voidaan myös suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liitto ry:n tasosuoritusten vaatimusten mukaisia tasosuorituksia 1 ja 2. Tasosuoritus 3 ja siitä eteenpäin suoritetaan musiikkiopiston lautakunnalle. Tasosuoritukset ovat vapaaehtoisia.

Useat opettajat järjestävät lukukauden tai lukuvuoden päätteeksi soittajaiset, jossa kaikki halukkaat oppilaat pääsevät esiintymään.

 • harmonikka
 • huilu
 • kantele
 • klarinetti
 • klassinen kitara
 • piano
 • pop/jazz-piano
 • rummut
 • saksofoni
 • sello
 • sähkökitara
 • sähköbasso
 • viulu
 • pop/jazz-laulu
 • klassinen laulu

MUSIIKIN PERUSTEET

Musiikin perusteiden opetus sisältyy musiikkikoulun oppilaiden lukukausimaksuun. Osallistuminen on musiikin laajemman ymmärtämisen kannalta suositeltavaa jokaiselle opiskelijalle. Opetukseen osallistuvan oppilaan tulee täyttää aloitusvuonna vähintään 11 vuotta. Musiikin perusteiden ryhmissä annetaan yhdistettyä musiikin teorian ja säveltapailun opetusta jaettuna tasoihin 1,2 ja 3.
1 tason ryhmätunnit ovat kestoltaan 45 min/viikko, 2 tason 60 min/vko ja 3 tason tunti 75 min/viikko. Jokainen taso on yhden lukuvuoden mittainen ja oppilaan osaaminen arvioidaan lukuvuoden lopussa pidettävissä tasokokeissa.

Musiikin perusteiden ryhmiin otetaan max. 14 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen vanhoille oppilaille/seuraavalle tasolle siirtyville on kevään tasokokeiden suoritusten jälkeen.  Opettajalle jatkostaan ilmoittaneet oppilaat on siirretty seuraavan tason ryhmään. Uudet oppilaat ilmoittautuvat ryhmiin syksyn alussa. Tietoa ilmoittautumisajankohdasta myös oppilaskirjeissä.

Opetuksessa käytetään kirjaa Heikkilä-Halkosalmi, Tohtori Toonika, jonka perheet itse kustantavat. Ensimmäisellä kerralla voidaan  tehdään kirjoista yhteistilaus. Kirjasta käytetään uusinta painosta. Mikäli kirjaa ei oppilaalla ole, sen voi tilata myös osoitteesta www.adlibris.com (Tohtori Toonika).

Imoittautuminen musiikin perusteiden ryhmiin 1.8.2017 alkaen.

Musiikin perusteiden ryhmät lv 2017-2018: syksyn opetus alkaa ma 21.8.2017

KLAUKKALA

Mupe 1 (077551)

maanantaisin, klo 18.30-19.15 (Isoniitun koulu)

Mupe 2 (077552)

maanantaisin, klo 17.30-18.30 (Isoniitun koulu)

Mupe 3 (077553)

ei opetusta lukuvuonna 2017-2018

Lisätietoja p. 040 9692677 tai pekka.evijarvi@nurmijarvenopisto.fi

Huom. lukuvuonna 2016-2017 mupe 1:ssa mukana olleiden ei tarvitse ilmoittautua. Heille on varattu jo opiskelupaikka mupe 2:ssa. Aika ja paikka sama kuin viime lukuvuonna.

BÄNDIOPETUS JA POPCORN

BÄNDIOPETUS

VIIKKOBÄNDIT

Sen lisäksi, että musiikkikoulussa annetaan yksilöopetusta bändisoittimissa, voivat halukkaat oppilaat ilmoittautua bändisoitonopetukseen. Bändikoulun viikkobändien harjoitukset pidetään 45min kerrallaan 12 viikon ajan tai joka toinen viikko 90 min. Musiikkikoululaiset maksavat bändiopetuksesta 39 €/lukukausi. Opetusta järjestetään Klaukkalassa ja Kirkonkylässä.

RAZORBLADE

Viikoittaisen bändiopetuksen lisäksi musiikkikoulussa on tehty 21 vuoden ajan bändisoiton suurprojekti. Projekti on bändi, jonka nimi on Razorblade. Innokkaat soittajat ja laulajat harjoittelevat ohjelmistoa syksyllä 2 kertaa ja keväällä 4 kertaa pidettävillä viikonloppuleireillä. Joka vuodelle valitaan oma teema, joita ovat olleet mm. Abba, latinalaismusiikki, Suomi-rock ja The Beatles, Pink Floyd, Sting/Police, Queen, Madonna ja The Eagles. Lukuvuonna 2015-2016 teemana oli Genesis, käsittäen myös Phil Collinsin ja Peter Gabrielin musiikin. Projekti huipentuu keväällä perinteen mukaisesti koulukonserttikiertueeseen Nurmijärven kunnan kouluissa. Kiertue päättyy iltakonserttiin.

POPCORN

PopCorn on 7-12 v. oppilaille tarkoitettu bändikoulu. Opetuksen voivat aloittaa 7 vuotiaat lapset, mutta mukaan saa tulla vanhemmatkin oppilaat. Opetus antaa mahdollisuuden tutustua kaikkiin bändisoittimiin. Myöhemmin oppilaat valitsevat oman soittimensa. Vuosittain perustetaan yksi bändi, joka harjoittelee yhdessä 6 vuotta. Tarvittaessa on perustettu kaksi aloittavaa bändiä. Bändit harjoittelevat Klaukkalan ja Isoniitun koululla sekä Nurmijärven yhteiskoululla.  Kolmen ensimmäisen bändivuoden aikana bändejä ohjaa kaksi opettajaa ja kolmen viimeisen aikana yksi opettaja. Muutamat ryhmät ovat harjoitelleet alusta asti yhden opettajan ohjauksessa. Joulukuussa ja huhtikuussa järjestetään PopCorn-konsertit.

Lukukausimaksu      58-100€, ryhmästä riippuen 45-60min / 14 kertaa

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksissä vapaille paikoille keväisin. Kevään 2017 osalta ilmoittautuminen on päättynyt!

LUKUVUOSI

Lukuvuosi jakautuu syys- ja kevätlukukauteen.

LUKUVUOSI 2018-2019
Syyskausi     20.8.-15.12.     Syysloma     15.-21.10.
Kevätkausi    7.1.-30.4.        Talviloma     18.-24.2.

 

LUKUKAUSIMAKSUT

Yksilöopetus, soitto- ja laulutunnit         175€/lukukausi
Viikkobändi                                            39€/lukukausi
Popcorn-bändikoulu                               58-100€/lukukausi
Musiikin perusteet                                  sis. yksilöopetuksen maksuun

Sisaralennus                                        -15€/lukukausi
myönnetään saman perheen sisaruksille yhdestä musiikkikoulun lukukausimaksusta
HUOM! Ensimmäisestä sisaruksesta maksetaan täysi maksu, seuraavat saavat alennuksen.

Vapaaoppilaspaikkoja myönnetään vuosittain muutamia hakemuksesta syksyllä ja se koskee koko lukuvuoden maksua.
Hakemus tulee jättää 31.8.2018 mennessä.
Lataa tästä vapaaoppilaspaikkahakemus

OPPILASPAIKAN VARAUSMAKSU (ei koske uusia aloittavia oppilaita)
Oppilaspaikka varataan seuraavaksi lukuvuodeksi maksamalla varausmaksu (lasku lähetetään kotiin), joka vähennetään syksyn lukukausimaksusta. Jos oppilaspaikka perutaan syyskauden alussa, varausmaksua ei palauteta.

Varausmaksu 50€ eräpäivä kesäkuussa
Syyskauden loppuerä 125€ eräpäivä syyskuussa

OPETUSPAIKAT

KLAUKKALA
Monitoimitalo Monikko, Kuntotie 7
Bänditila, Järvihaka
Isoniitun koulu, Löydöskuja 2
Klaukkalan koulu, Kuntotie 1

NURMIJÄRVI
Bänditila, Nurmijärven keskusta
Nurmijärven Yhteiskoulu, Pratikankuja 8
Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27

RAJAMÄKI
Rajamäen koulu, Tykkimäentie 1

OHJEITA OPPILAILLE

Poissaolot

 • Mikäli oppilas on sairaana tai hän on muutoin estynyt tulemasta tunnille, tulee siitä ilmoittaa suoraan omalle opettajalle mahdollisimman pikaisesti!
 • Opettaja ei ole velvollinen korvaamaan tuntia, joka on jäänyt pitämättä oppilaan poissaolon vuoksi.
 • Mikäli opettaja on sairaana, hänelle pyritään järjestämään sijainen tai tunti perutaan. Pitämättä jäänyt tunti korvataan lukukauden aikana erikseen opettajan kanssa sovittavana ajankohtana.
 • Mikäli tunti perutaan opettajan esteen vuoksi, pidetään se takaisin lukukauden loppuun mennessä.

Lukukausimaksu

 • Syyslukukausimaksu lähetetään postitse syys-lokakuussa, kevätlukukausimaksu helmi- maaliskuussa.
 • Sisaralennus 15 €/lukukausi annetaan saman perheen jäsenille yhdestä musiikkikoulun kurssimaksusta.
 • Mikäli oppilas keskeyttää opinnot kesken lukukauden, maksua ei palauteta.

Jatkoilmoittautuminen

 • Opettaja tiedustelee kevätlukukauden päätteeksi oppilaidensa jatkosuunnitelmasta seuraavaa lukuvuotta koskien. Samalla tarkistetaan ja päivitetään yhteystiedot. Jatkamisesta/lopettamisesta voi ilmoittaa myös suoraan toimistoon. ks. yhteystiedot
 • Välivuosi/-lukukausi on mahdollinen, mikäli oppilas on käynyt musiikkikoulun tunneilla jo muutaman vuoden ja elämäntilanne niin vaatii. Välivuosia myönnetään vain yksi oppilasta kohti. Oppilaalla on oikeus jatkaa opiskeluja välivuoden jälkeen; opettajan vaihtuminen on mahdollista lukujärjestyksistä riippuen. Välivuodelta palaavan oppilaan tulee vahvistaa opintojen jatkuminen toimistoon edellisen lukuvuoden toukokuun loppuun mennessä.

OPPILAAKSI HAKEUTUMINEN

YLEISTÄ TIETOA OPPILASPAIKKOJEN HAUSTA

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksissä vapaille paikoille. Ilmoittautuminen on huhtikuun alusta toukokuun loppuun asti!

Laulun opetukseen (sekä pop/jazz että klassinen) suositus aloitusiäksi on 15 vuotta.
Popcorn on 7-12 v. oppilaille tarkoitettu bändikoulu. Suositus aloitusiäksi on 7 v. Opetus antaa mahdollisuuden tutustua kaikkiin bändisoittimiin. Myöhemmin oppilaat valitsevat oman soittimensa. Vuosittain perustetaan yksi uusi bändi, joka harjoittelee yhdessä 6 vuotta. Vuosittain Popcorniin otetaan mukaan noin 6 oppilasta.

Kansalaisopisto (Nurmijärven Opisto) täydentää laulu- ja isntrumenttiopetusta tarjoamalla yksilötunteja yläkouluikäisille ja aikuisille ilman sisäänpääsytestejä 6x30min/lukukaudessa. p. 044 9898 626.

TAITEEN PERUSOPETUS

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän instrumentteja ovat: sähkökitara, sähköbasso, rummut, harmonikka, saksofoni, pop/jazz-piano, pop/jazz-laulu sekä klassinen yksinlaulu.

UUDET OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEET JULKAISTAAN ELOKUUSSA!

TOIMISTO

Nurmijärven Opisto
Klaukkalan Aitohelmi, 2. krs
Klaukkalantie 72
01800 Klaukkala

Toimisto avoinna:
ma-to klo 9.00-16.00,
pe klo 9.00-14.00
p. 044 9898 626

Vastaava musiikin aineiden opettaja
ryhmäopetusasiat

Pekka Evijärvi
p. 040 9692 677

 

Toimisto