INSTRUMENTIT

Instrumenttiopintojen aloitusikä on aikaisintaan 6-7-vuotiaana. Lauluopinnot suositellaan aloittamaan aikaisintaan yläasteiässä, jolloin oma instrumentti eli hengitys- ja ääntöelimistö ovat kehittyneet ja niitä voidaan aktiivisesti harjoittaa aiheuttamatta vaurioita.

Lauluryhmät ja kuorot täydentävät tarjontaa, www.nurmijarvenopisto.fi

Rytmimusiikin ja yksinlaulun yleisen oppimäärän mukainen taiteen perusopetus alkoi lukuvuonna 2012-2013. Opetuksen piirissä ovat seuraavat instrumentit: pop/jazz-laulu, klassinen laulu, pop/jazz-piano, saksofoni, harmonikka, rummut, sähkökitara, sähköbasso. Opintoihin kuuluu lisäksi musiikin perusteiden opetus (teoria ja säveltapailu), bändisoitto, lauluyhtyeet, studiotyöskentely sekä erilaiset projektit. Syksystä 2019 alkaen opintojen aloitukselle ei ole yläikärajaa, myös aikuiset voivat aloittaa taiteen perusopetuksessa.

 

Lisäksi annetaan opetusta klassisissa soittimissa. Opetus on ns. vapaata eikä kuulu taiteen perusopetukseen.

 

 • fagotti
 • harmonikka
 • huilu
 • klarinetti
 • klassinen kitara
 • piano
 • pop/jazz-piano
 • rummut
 • saksofoni
 • sello
 • sähkökitara
 • sähköbasso
 • viulu
 • pop/jazz-laulu
 • klassinen laulu

MUSIIKIN PERUSTEET

Musiikin perusteiden opetus sisältyy musiikkikoulun oppilaiden lukukausimaksuun. Osallistuminen on musiikin laajemman ymmärtämisen kannalta suositeltavaa jokaiselle opiskelijalle. Opetukseen osallistuvan oppilaan tulee täyttää aloitusvuonna vähintään 11 vuotta. Musiikin perusteiden ryhmissä annetaan yhdistettyä musiikin teorian ja säveltapailun opetusta jaettuna tasoihin 1,2 ja 3.

1 tason ryhmätunnit ovat kestoltaan 45 min/viikko, 2 tason 60 min/vko ja 3 tason tunti 75 min/viikko. Jokainen taso on yhden lukuvuoden mittainen ja oppilaan osaaminen arvioidaan lukuvuoden lopussa pidettävissä tasokokeissa.

Musiikin perusteiden ryhmiin otetaan max. 14 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen vanhoille oppilaille/seuraavalle tasolle siirtyville on kevään tasokokeiden suoritusten jälkeen.  Opettajalle jatkostaan ilmoittaneet oppilaat on siirretty seuraavan tason ryhmään. Uudet oppilaat ilmoittautuvat ryhmiin syksyn alussa. Tietoa ilmoittautumisajankohdasta myös oppilaskirjeissä.

 

Musiikin perusteista löydät lisätietoja täältä.

 

Lisätietoja p. 040 9692677 tai pekka.evijarvi@nurmijarvenopisto.fi

 

BÄNDIOPETUS JA POPCORN

BÄNDIOPETUS

VIIKKOBÄNDIT

Sen lisäksi, että musiikkikoulussa annetaan yksilöopetusta bändisoittimissa, voivat halukkaat oppilaat ilmoittautua bändisoitonopetukseen. Bändikoulun viikkobändien harjoitukset pidetään 45min kerrallaan 12 viikon ajan tai joka toinen viikko 90 min. Musiikkikoululaiset maksavat bändiopetuksesta 42€/lukukausi. Opetusta järjestetään Klaukkalassa ja Kirkonkylässä.

RAZORBLADE

Viikoittaisen bändiopetuksen lisäksi musiikkikoulussa on tehty 21 vuoden ajan bändisoiton suurprojekti. Projekti on bändi, jonka nimi on Razorblade. Innokkaat soittajat ja laulajat harjoittelevat ohjelmistoa syksyllä 2 kertaa ja keväällä 4 kertaa pidettävillä viikonloppuleireillä. Joka vuodelle valitaan oma teema, joita ovat olleet mm. Abba, latinalaismusiikki, Suomi-rock ja The Beatles, Pink Floyd, Sting/Police, Queen, Madonna ja The Eagles. Lukuvuonna 2015-2016 teemana oli Genesis, käsittäen myös Phil Collinsin ja Peter Gabrielin musiikin. Projekti huipentuu keväällä perinteen mukaisesti koulukonserttikiertueeseen Nurmijärven kunnan kouluissa. Kiertue päättyy iltakonserttiin.

POPCORN

PopCorn on 7-12 v. oppilaille tarkoitettu bändikoulu. Opetuksen voivat aloittaa 7 vuotiaat lapset, mutta mukaan saa tulla vanhemmatkin oppilaat. Opetus antaa mahdollisuuden tutustua kaikkiin bändisoittimiin. Myöhemmin oppilaat valitsevat oman soittimensa. Vuosittain perustetaan yksi bändi, joka harjoittelee yhdessä 6 vuotta. Tarvittaessa on perustettu kaksi aloittavaa bändiä. Bändit harjoittelevat Klaukkalan ja Isoniitun koululla sekä Nurmijärven yhteiskoululla.  Kolmen ensimmäisen bändivuoden aikana bändejä ohjaa kaksi opettajaa ja kolmen viimeisen aikana yksi opettaja. Muutamat ryhmät ovat harjoitelleet alusta asti yhden opettajan ohjauksessa. Joulukuussa ja huhtikuussa järjestetään PopCorn-konsertit.

Lukukausimaksu      58-100€, ryhmästä riippuen 45-60min / 14 kertaa

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksissä vapaille paikoille keväisin.

LUKUVUOSI

Lukuvuosi jakautuu syys- ja kevätlukukauteen.

LUKUVUOSI 2019-2020

Syyskausi     19.8. alk.     Syysloma     14.-20.10.

Kevätkausi    7.1. alk.      Talviloma     17.-23.2.

 

LUKUKAUSIMAKSUT

Yksilöopetus, soitto- ja laulutunnit         180€/lukukausi

Viikkobändi                                                42€/lukukausi

Popcorn-bändikoulu                                 70-100€/lukukausi

Musiikin perusteet                                    sis. yksilöopetuksen maksuun

Sisaralennus                                            -15 €/lukukausi

myönnetään saman perheen sisaruksille yhdestä musiikkikoulun lukukausimaksusta

HUOM! Ensimmäisestä sisaruksesta maksetaan täysi maksu, seuraavat saavat alennuksen.

Vapaaoppilaspaikkoja myönnetään vuosittain muutamia hakemuksesta syksyllä ja se koskee koko lukuvuoden maksua. Vapautusta oppilasmaksusta voivat hakea kaikki ne oppilaat, jotka ovat saaneet oppilaspaikan. Vapaaoppilaspaikka myönnetään vain kertaluontoisesti, sitä ei voi saada peräkkäisinä vuosina.

Hakemus tulee jättää 31.8.2019 mennessä
musiikkikoulu (at) nurmijarvenopisto.fi

Lataa tästä vapaaoppilaspaikkahakemus

OPPILASPAIKAN VARAUSMAKSU (ei koske uusia aloittavia oppilaita)
Oppilaspaikka varataan seuraavaksi lukuvuodeksi maksamalla varausmaksu (lasku lähetetään kotiin), joka vähennetään syksyn lukukausimaksusta. Jos oppilaspaikka perutaan syyskauden alussa, varausmaksua ei palauteta.

Varausmaksu 50€ eräpäivä kesäkuussa
Syyskauden loppuerä 130€ eräpäivä syyskuussa

OPETUSPAIKAT

KLAUKKALA

Monitoimitalo Monikko, Kuntotie 7

Isoniitun koulu, Löydöskuja 2

Klaukkalan koulu, Kuntotie 1

NURMIJÄRVI

Bänditila, Nurmijärven keskusta

Nurmijärven Yhteiskoulu, Pratikankuja 8

Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27 (remontissa lv 2019-2020)

Lukkarin koulu, Punamullantie 18

RAJAMÄKI

Rajamäen koulu, Tykkimäentie 1

OHJEITA OPPILAILLE

Poissaolot

 • Mikäli oppilas on sairaana tai hän on muutoin estynyt tulemasta tunnille, tulee siitä ilmoittaa suoraan omalle opettajalle mahdollisimman pikaisesti!
 • Opettaja ei ole velvollinen korvaamaan tuntia, joka on jäänyt pitämättä oppilaan poissaolon vuoksi.
 • Mikäli opettaja on sairaana, hänelle pyritään järjestämään sijainen tai tunti perutaan. Pitämättä jäänyt tunti korvataan lukukauden aikana erikseen opettajan kanssa sovittavana ajankohtana.
 • Mikäli tunti perutaan opettajan esteen vuoksi, pidetään se takaisin lukukauden loppuun mennessä.

Lukukausimaksu

 • Syyslukukausimaksu lähetetään postitse syyskuussa, kevätlukukausimaksu helmikuussa.
 • Sisaralennus 15€/lukukausi annetaan saman perheen jäsenille yhdestä musiikkikoulun kurssimaksusta.
 • Mikäli oppilas keskeyttää opinnot kesken lukukauden, maksua ei palauteta.

Jatkoilmoittautuminen

 • Opettaja tiedustelee kevätlukukauden päätteeksi oppilaidensa jatkosuunnitelmasta seuraavaa lukuvuotta koskien. Samalla tarkistetaan ja päivitetään yhteystiedot. Jatkamisesta/lopettamisesta voi ilmoittaa myös suoraan toimistoon. ks. yhteystiedot
 • Välivuosi/-lukukausi on mahdollinen, mikäli oppilas on käynyt musiikkikoulun tunneilla jo muutaman vuoden ja elämäntilanne niin vaatii. Välivuosia myönnetään vain yksi oppilasta kohti. Oppilaalla on oikeus jatkaa opiskeluja välivuoden jälkeen; opettajan vaihtuminen on mahdollista lukujärjestyksistä riippuen. Välivuodelta palaavan oppilaan tulee vahvistaa opintojen jatkuminen toimistoon edellisen lukuvuoden huhtikuun loppuun mennessä.

OPPILAAKSI HAKEUTUMINEN

YLEISTÄ TIETOA OPPILASPAIKKOJEN HAUSTA

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksissä vapaille paikoille. Ilmoittautuminen on huhtikuun alusta toukokuun loppuun asti!
Suositus aloitusiäksi on 7 vuotta, yläikärajaa ei ole eli aikuisetkin voivat aloittaa taiteen perusopetuksessa.

Laulun opetukseen (sekä pop/jazz että klassinen) suositus aloitusiäksi on 15 vuotta.
Popcorn on 7-12 v. oppilaille tarkoitettu bändikoulu. Suositus aloitusiäksi on 7 v. Opetus antaa mahdollisuuden tutustua kaikkiin bändisoittimiin. Myöhemmin oppilaat valitsevat oman soittimensa. Vuosittain perustetaan yksi uusi bändi, joka harjoittelee yhdessä 6 vuotta. Vuosittain Popcorniin otetaan mukaan noin 6 oppilasta.

Kansalaisopisto (Nurmijärven Opisto) täydentää laulu- ja isntrumenttiopetusta tarjoamalla yksilötunteja yläkouluikäisille ja aikuisille ilman taiteen perusopetusta ja joka toinen viikko eli 6x30min/lukukaudessa. p. 040 9692677. Voit tiedustella vapaita paikkoja ja ilmoittautua jonoon.

TAITEEN PERUSOPETUS

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän instrumentteja ovat: sähkökitara, sähköbasso, rummut, harmonikka, saksofoni, pop/jazz-piano, pop/jazz-laulu sekä klassinen yksinlaulu.

Lisätietoja täältä

TOIMISTO

Nurmijärven Opisto
Klaukkalan Aitohelmi, 2. krs
Klaukkalantie 72
01800 Klaukkala

Toimisto avoinna:
ma-to klo 9.00-16.00,
pe klo 9.00-14.00
p. 044 9898 626

Vastaava musiikin aineiden opettaja
ryhmäopetusasiat

Pekka Evijärvi
p. 040 9692 677