OPPILAAKSI HAKEUTUMINEN

YLEISTÄ TIETOA OPPILASPAIKKOJEN HAUSTA

Musiikkikoulussa luovutaan sisäänpääsytesteistä keväällä 2017 bändisoitinten, popcorn-bändikoulun ja laulun osalta.

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksissä vapaille paikoille. Ilmoittautuminen on käynnissä toukokuun loppuun saakka, puhelimitse arkisin klo 9-16. ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!

p. 044 9898626 / bändisoitinten yksilöopetus 7-35 -vuotiaille (rummut, sähkökitara, sähköbasso, saksofoni, pop/jazz-piano, pop/jazz-laulu ja klassinen laulu)

p. 040 9692677 / PopCorn bändikoulu 7-12 -vuotiaille

Bändisoitinten opetukseen voivat ilmoittautua  hakuvuonna 7-35 vuotta täyttävät hakijat.
Laulun opetukseen (sekä pop/jazz että klassinen) voivat ilmoittautua hakuvuonna 13-35 vuotta täyttävät hakijat, mutta suositus aloitusiäksi on 15 vuotta.
Popcorn on 7-12 v. oppilaille tarkoitettu bändikoulu. Suositus aloitusiäksi on 7 v. Opetus antaa mahdollisuuden tutustua kaikkiin bändisoittimiin. Myöhemmin oppilaat valitsevat oman soittimensa. Vuosittain perustetaan yksi uusi bändi, joka harjoittelee yhdessä 6 vuotta.  Vuosittain Popcorniin otetaan mukaan noin 6 oppilasta.

 

SISÄÄNPÄÄSYTESTIT KLASSISIIN SOITTIMIIN
Klassisten soittimien pääsykokeet on järjestetty useiden vuosien ajan yhteistyössä Nurmijärven musiikkiopiston kanssa. Sitä kautta tulevat oppilaat myös Jukolan musiikkikoulun seuraaviin instrumentteihin: piano, viulu, sello, klarinetti, huilu, kitara, harmonikka, kantele.
Katso lisätiedot www.numo.fi

Kansalaisopisto (Nurmijärven Opisto) täydentää laulu- ja instrumenttiopetusta tarjoamalla yksilötunteja yläkouluikäisille ja aikuisille ilman sisäänpääsytestejä, yläikärajaa ei ole. Opetusta on hieman vähemmän kuin musiikkikoulussa, mutta opettajat ovat samoja. Ilmoittautuminen alkaa kansalaisopistoon vapaiden paikkojen jonotuslistalle 14.8. p. 044 9898 626.

 

 HYVÄ TIETÄÄ:

  • Kaikki bändisoitinten ja lauluun hyväksytyt oppilaat aloittavat taiteen perusopetuksessa (yleinen oppimäärä) ja heillä on mahdollisuus edetä opinnoissa tavoitteellisesti saaden lopuksi opinnoistaan todistuksen. Popcorn-bändikoulu on taiteen perusopetukseen valmentavaa koulutusta.
  • Ensimmäisen vuoden jälkeen opettaja käy yhdessä oppilaan ja huoltajien kanssa keskustelun siitä, miten harrastaminen jatkossa etenee.
  • Musiikin harrastamisessa tärkeää on oppilaan innostus ja halu sitoutua harjoittelemaan omaa instrumenttiaan. Soitto- ja laulutuntien lisäksi musiikin harrastaminen koostuu paljolti opettajan antamien kappaleiden harjoittelemisesta. Se valmentaa oppilasta pitkäjänteiseen työskentelyyn sekä sitoutumiseen.
  • Mikäli musiikkikouluun hakeutuu uusia oppilaita huomattavasti enemmän kuin paikkoja on tarjolla, voidaan ensimmäisenä vuonna tarjota myös pienryhmäopetusta.

TOIMISTO

Nurmijärven Opisto
Klaukkalan Aitohelmi, 2. krs
Klaukkalantie 72
01800 Klaukkala

Toimisto avoinna:
ma-to klo 9.00-16.00,
pe klo 9.00-14.00
p. 044 9898 626

Vastaava musiikin aineiden opettaja
ryhmäopetusasiat

Pekka Evijärvi
p. 040 9692 677

 

Toimisto